Koirien lisääntymiskysely
2.6.2020
Koirien geenitutkimus
Uusi lisääntymistutkimus
Uusi lisääntymiskysely selvittää koirien lisääntymismenestystä ja lisääntymiseen liittyviä ongelmia. Kyselyn tarkoituksena on kerätä kattavaa tietoa siitä, minkälaisia eroja rotujen ja yksilöiden välillä esiintyy. Lisäksi tarkoituksemme on tutkia muun muassa lisääntymismenestyksen ja persoonallisuuden välistä yhteyttä. Vastauksia toivotaan niin narttu- kuin uroskoirista, ja kysely on täytettävissä yli 1-vuotiaille koirille.
Tarjoamme rotuyhdistyksille koosteen, mikäli vastauksia saadaan riittävästi kerättyä rodusta.
Pääset täyttämään lisääntymiskyselymme rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/). Lisäämällä sinne koirasi ja klikkaamalla luomaasi koiraa pääset Analyysit-osiossa kohtaan ’Lisääntyminen’, josta kysely löytyy. Jos et ole vielä vastannut käyttäymis- ja persoonallisuuskyselyyn, pyydämme että täytät myös tuon kyselyn.
Mikäli sinulla on ongelmia rekisteröitymisessä tai kyselyyn vastaamisessa, otathan yhteyttä Petsofin tekniseen tukeen: https://petsofi.fi/tuki/
Osallistu myös käyttäytymistutkimukseen
Tutkimusryhmässämme on meneillään useita eri tutkimuksia koiran käyttäytymiseen vaikuttavista geeneistä sekä niihin vaikuttavista ympäristötekijöistä. Tällä hetkellä selvitämme mm. arkuuden, ääniarkuuden, stereotyyppisen käyttäytymisen, yliaktiivisuuden sekä metsästystaipumuksen geneettistä taustaa. Tutkimuksiin voi osallistua vastaamalla yhteen käyttäytymiskyselyyn sekä luovuttamalla verinäytteen koirasta tutkimusryhmälle. Osa koirista saatetaan myöhemmin kyselytulosten perusteella kutsua erillisiin käyttäytymistesteihin tai kliinisiin kokeiluihin, joista tiedotetaan erikseen.
Aiemmat tutkimuksemme osoittavat merkittävää päällekkäisyyttä yllä kuvatuissa käytöshäiriöissä, ja sen vuoksi olemme yhdistäneet aiemmat erilliset kyselyt yhdeksi monipuolisemmaksi kyselyksi, jossa kartoitetaan päällekkäiset osa-alueet samalla kertaa.
Rohkaisemme kaikkia osallistumaan käyttäytymiskyselyyn. Se sopii kaikille koirille iästä ja luonteesta riippumatta. Lisätietoja tutkimuksista: lohi-kaytostutkimus(at)helsinki.fi.